TEKNOFEST’e Bursa damgası

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali (TEKNOFEST) başladı.

TEKNOFEST’e Bursa damgası

İlk günde ziyaretçi akınına uğrayan festivalde,  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin deney düzenekleriyle yapımı devam eden Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi’nin (GUHEM)   maketi yoğun ilgi gördü. 
Bursa BTM standını ziyaret edenler, deney düzeneklerini deneyimlemelerinin yanı sıra, merkezin organizasyonları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmelerinin hedeflendiği festivali önemsediklerini ifade eden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, Bursa BTM’ye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. BTM Exhibit markasıyla tamamen yerli ve milli sermaye ile ürettikleri deney düzeneklerinin festivalde ilgi odağı olduğunun altını çizen Ferik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli üretim modeli doğrultusunda milli teknolojiyi hedefliyor, yerli deney düzenekleri ve sergilerimizle kent ekonomimize katkıda bulunuyoruz. TEKNOFEST’te de gördük ki,  Bursa BTM,  ürettiği deney düzenekleri,  bilimsel sergi alanları ile Türkiye’ye örnek oluyor” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X