‘Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin üreticisi olmak istiyoruz’

TEKNOFEST’i ziyaretinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz.” dedi.

‘Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin üreticisi olmak istiyoruz’

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’i ziyaretinde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST hakkında, “Burasını gençlerimiz başta olmak, milletimizin teknoloji alanında çok sınırlı imkanlarla bile neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum.” diye konuştu.

“Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık biz kendimize yeteceğiz, buna alışacağız. Her şey hayal ile başlar, hayal ile inanç birleştiğinde ise ortaya başarı çıkar. Millet olarak yıllarca hayal kurmamıza engel olmaya çalıştılar. Bize giydirilen ve kesinlikle 3 beden 5 beden gömlekle yaşamamızı istediler.” dedi.

“Kardeşliğimizin yanında ekonomimizi de hedef aldılar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşliğimizin yanında ekonomimizi de hedef aldılar. Hamdolsun biz milletimizle birlikte bu saldırıları birer birer boşa çıkarmayı başardık. Bugün Türkiye, eğitimden sağlığa her alanda güçlü bir altyapıya sahiptir.” diye konuştu.

Erdoğan, “Maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen, hala güçlü bir şekilde ayakta olan bir ekonomimiz var.” dedi.

“Parlamentoya kadar sızmışlar”

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Diyarbakır’da evlatları dağa kaçırılan analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar, ‘Evlatlarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız’ diyorlar. Kandil’e de sesleniyorum. Bu terör örgütlerin önünde, arkasında olanlara, onlara siyasi destek olanlara da sesleniyorum. Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar.” dedi.

Erdoğan, “Bize gizli açık tehditlerle bedel ödetmeyi düşünenler, bunun hesabını yapanlar, beyhude bir işle uğraştıklarını bilmelidirler. Eskiler ne diyorlar, ‘Ölümden öte köy mü var’ derler. Bu millet ölümden bile korkmadığını 15 Temmuz’da göstermiştir.” diye konuştu.

“TEKNOFEST’e gelenlerin sayısı 500 bini aşmış vaziyette”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yıl 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400’e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist, ülkemizin 81 vilayetinin tamamı ve 122 ülke  katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı.Salı gününden bu yana özellikle TEKNOFEST’e gelenlerin sayısı 500 bini aşmış vaziyette. Yani bu ne demektir geçen yılı aşmış durumda. İnşallah bugünün bütünüyle ve yarın hedef artık 1 milyona ulaşmak” “

Uluslararası lider araştırmacılar programına devam edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoğun ilgiyle karşılaştığımız uluslararası lider araştırmacılar programına önümüzdeki dönemde de devam edeceğimizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X