Teknolojinin değil 2. hakemin insafına kaldık!

Samet Aybaba, Rizespor maçında verilen ve verilmeyen kararlara tepkili

Teknolojinin değil 2. hakemin insafına kaldık!

Aybaba, ‘F.Bahçe maçında çizgide yapılan harekete penaltı veren, Konyaspor karşısında penaltımızı ve kırmızı kartı vermeyen, Beşiktaş önünde Babel’in ofsaytını tespit edemeyen VAR, Sakho’nun 3 santimetresini gördü… Peki bariz penaltıyı niye görmedi?’ diye konuştu. 

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu sezon uygulamaya geçen Video Hakem Sistemi’nde (VAR), teknolojinin değil orada görev yapan hakemlerin görüşleriyle ilerlediğini söyledi…

VAR’ın adaletli olamdığını savunan Aybaba, ‘F.Bahçe maçında çizgide yapılan harekete penaltı veren, Konyaspor karşısında penaltımızı ve kırmızı kartı vermeyen, Beşiktaş önünde Babel’in ofsaytını tespit edemeyen VAR, Sakho’nun 3 santimetresini gördü… Peki bariz penaltıyı niye görmedi?’ dedi.

PENALTIYI VERMEDİ

Hakem Suat Arslanboğa’nın, Rizespor’un sertliklerine göz yumduğunu da dile getiren tecrübeli teknik adam, ‘Samudio saydık tam 7 kez faul yaptı ama sarı kartını göstermedi. Biz istiyoruz ki, çifte standart olmasın. Peki, söylediklerim de bir yanlış var mı? Sakho’nun 3 santimetrelik ofsaytını tespit ettin tamam sözümüz yok. Peki, Sakho’ya ceza sahasında yapılan faule niye penaltı çalmadın veya VAR’a sormadın. Oyuncuyla görüştüm; -Temas vardı kesin penaltı olmalıydı hocam- dedi’ ifadelerini kullandı.

OYUNDAN DÜŞTÜK

VAR odasında bulunan hakemlerin teknolojiye göre karar vermelerini isteyen Samet Aybaba, ‘Şuan maalesef teknolojinin değil orada bulunan 2. hakemin insafına kalmış durumdayız… Bir pozisyon ofsaytsa, her yerde ofsayt olmalı. Bakın, Sakho’nun iptal edilen golünden sonra tamamen oyundan düştük. Rizespor da sanki gol atmış, öne geçmiş gibi sevindi. Taraftarı da hareketlendi. Kimsenin hakkı yenmesin, bizim de hakkımız yenmesin istiyoruz. 5 haftada hep olumsuzluklar bizi buldu’ şeklinde konuştu.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X