Teknoparklara 711 milyon TL destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknoparklara 2004 yılından bugüne kadar toplam 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığını söyledi.

Teknoparklara 711 milyon TL destek

Özlü, bakanlığın Teknoloji Geliştirme Bölgelerine (Teknopark) yönelik yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında, 2001 yılından bu yana sanayicileri araştırmacılar ve üniversitelerle buluşturduklarını belirten Özlü, böylece yeni ürün ve üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak sağlandığını kaydetti.

Özlü, teknoparkların gelecek 10 yılda Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün ihracatı oranının yüzde 15’ler seviyesine çıkarılmasında büyük önem arz ettiğini vurguladı. Teknoparklara son yıllarda sağlanan desteklerdeki artışa da dikkati çeken Özlü, ‘’Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teknoparklara bugünkü değerlerle 2004 yılından bugüne kadar toplam 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandı. 

Toplam desteğin 250 milyon liraya karşılık gelen önemli kısmı son 2 yılda verildi. 2016’da 64 olan teknopark sayısı, 2018 yılı mart ayı itibariyle 77’ye ulaştı.

Yılın ilk üç aylık döneminde 8 teknopark kuruluşu ilan edilerek bir rekora da imza atıldı” dedi. Bakan Özlü, bugüne kadar Türkiye’nin 51 ilinde, 77 teknopark kurulduğunun altını çizdi.

47 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM

Kurulan teknoparklardan 56’sının faaliyete geçtiğini dile getiren Özlü, 21’inde ise altyapı çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Faruk Özlü, faaliyette olan 56 teknoparkta 4 bin 916 firma bulunduğunu ifade ederek, söz konusu işletmelerde toplam 47 bin 525 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Teknoparklarda bugüne kadar 27 bin 749 projenin tamamlandığına, 8 bin 316 proje üzerinde ise çalışmaların sürdüğüne işaret eden Özlü, faaliyette olan 56 teknoparkın yüzde 75’inin, yüzde 100 doluluk seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X