TEKNOSAB’ın hızlı tren ihalesi ağustosta

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TCDD Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ile bir araya geldi.

TEKNOSAB’ın hızlı tren ihalesi ağustosta

Şener, kaliteli iş gücü, asırlara dayanan ticaret ve sanayi geleneğiyle birlikte üretim, istihdam ve ihracatta yüksek bir performansa sahip olan Bursa’nın Türkiye’nin mega ulaşım projelerinin de merkezinde yer aldığını söyledi.

Yeni sanayi devriminin sembolü olan TEKNOSAB ile 25 milyar dolarlık yatırım, 150 bin istihdam ve 40 milyar dolarlık ihracat hedeflendiğini kaydeden Şener, sanayideki dönüşümün liderliğini üstlenecek merkezin otoyol, demiryolu ve liman projelerine bağlantısı ile lojistik bir merkez haline geleceğini vurguladı.

ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLAYACAK

Şener, ”Ankara – Bursa Hızlı Tren Hattı’nın Lojistik Merkez’e bağlanması ve TEKNOSAB’ın da bu güçlü ve alternatifli ulaşım ağına entegre edilmesi, Bursa iş dünyasına uluslararası alanda çok önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır” dedi.

Bursa- Ankara Hızlı Tren Hattı kapsamında bağlantı hattı ihalesinin ağustos ayının ikinci yarısında gerçekleştirileceğini ifade eden Şener, ”Türkiye ekonomisindeki öncü rolünü daha da güçlendiren BTSO olarak, gerek TCDD ile gerekse bağlı bulunduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yakın temas içinde ortak akıl doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ PARTNERİMİZ BTSO

TCDD Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın, Bursa’nın Türkiye’nin üretim ve ihracat kenti kimliğiyle ülke ekonomosine yön veren önemli merkezlerden birisi olduğunu söyledi. TCDD olarak Bursa’da yapımı devam eden projelerin Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade eden Apaydın, ”TCDD olarak Bursa’da yürüttüğümüz projelerde birinci partnerimiz BTSO’dur.

Bursa’ya yapılan yatırımlarla ilgili iş dünyamızın talepleri bizler için büyük önem taşıyor. Aylık olarak gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantılarımızda yürütülen çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu görüşmeler projelerin daha sağlıklı yürümesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X