Tekstil sektörüne BUÜ’den buluş

BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan akademisyenler,  Türkiye’de ilk defa yerli ve milli imkanlarla tekstil sektöründe kullanılması planlanan ‘Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı’ imalatı gerçekleştirdi.

Tekstil sektörüne BUÜ’den buluş

TÜBİTAK-TEYDEB–1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenen projenin yürütücülerinden BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kenan Çeven, “Yürütülen proje ile Türkiye’de ve dünyada ilk defa yerli ve milli imkânlar kullanılarak “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı” imalatı gerçekleştirilmiş, tekstil ve hazır giyim sektörünün kullanımına sunulmuştur” dedi.

YÜZDE 65 ORANINDA TASARRUF

Proje ile dünyada ve Türkiye’de ilk defa “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı”nın tasarımı, imalatının gerçekleştirildiğini vurgulayan Çeven; “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatının ulusal ve uluslararası pazarda üretilen bir benzeri bulunmamaktadır. Proje kapsamında geliştirilen makine ile üretimde yüzde 65 oranında zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlanmıştır. Projede söz konusu otomat imalatı için fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili olarak patent başvurusunda bulunulmuştur” dedi. Çeven, proje sürecinde kendisine ve ekibine destek veren herkese teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X