Tencere alarmı: Vatandaşın ekonomisini onarma adımı yeni sürecin başlangıcı mı?

Pandemi günlük yaşamı ve alışkanlıkları değiştirmekle kalmadı, çarşı ve pazardaki pahalılıkla vatandaşın ekonomisini bozdu. Böyle olunca, Kasım 2022 hazırlığı yapan Ankara siyaseti ekonomik onarım adımları atıyor.Daha 12 gün önce Ankara kulislerindeki söylenti olarak başlayıp öngörüye dönüşen bazı beklentiler, yapılan açıklamalarla teyit edilince Ankara’nın yol haritası ile ilgili tahminler de güçlendi. İşte örnekler… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Tencere alarmı: Vatandaşın ekonomisini onarma adımı yeni sürecin başlangıcı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Görünen o ki… Genel bir ayar bozulması var. Süreci de, 2020 başında tanıştığımız ve dünyayı esir akan koronavirüs başlattı.

En başta…

Günlük yaşam alışkanlıkları ve öncelikler değişti. Ekonomiden siyasete, sosyal yaşamdan komşuluk ilişkilerine, eğitimden spora, kültürel etkinliklerden eğlence ve turizme değişmeyen kalmadı.

Ortaya da pandemi sonrası yeni dünya düzeni çıktı.

Böylesine ağır bir süreçte vatandaşın ekonomisi bozuldu, tencerenin kaynaması dert oldu. Bu da siyasi tercihleri etkiliyor.

Bu nedenle, bir süredir Ankara kulislerinde siyaset senaryoları konuşuluyor. O senaryolarda da vatandaş ekonomisinin tamir süreci öne çıkıyor.

Nitekim…

31 Ağustos günü, Ankara’daki deneyimli siyasetçi dostumuzla söyleşimizi bu sütunlarda aktardık. Geçen 12 günde, o kulis tüyoları gerçekleşmeye başladı.

Örneğin…

Dostumuz, “Vatandaş ekonomisi bozulduğunda siyasi tercihini gözden geçirir. Bu gerçeği siyasetçi bildiği için kritik süreçlerde vatandaşın ekonomisine yönelik adımlar atılır” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü “enflasyonun düşürüleceğini, raflardaki fahiş fiyatların durdurulacağını” söyledi.

Yine…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X