Termal tesislere ara tatil dopingi

Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, ilk kez bu yıl hayata geçirilen ara tatil uygulaması ile termal tesislerdeki doluluk oranının yüzde 70’in üzerine çıktığını söyledi.

Termal tesislere ara tatil dopingi

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl hayata geçirdiği ara tatil uygulaması, termal tesislere ve sağlık turizmine olan ilgiyi artırdı. TESTUD Başkanı Yılık, termal ve sağlık turizminin gelişmesi için tanıtım faaliyetleri yaptıklarını belirterek, ara tatil uygulamasının da çalışmalarına büyük katkısı olduğunu kaydetti. Geçen yıllarda termal tesis taleplerinin ve ön rezervasyonlarının kasım ayından itibaren düşüşe geçtiğini ifade eden Yılık, ‘’Ara tatil Türkiye çapında termal tesislerin doluluk oranının artmasına vesile oldu. Bursa, Yalova, Eskişehir, Afyon ve Kütahya’daki tesisler başta olmak üzere ülke genelindeki termal tesisler yüzde 70’in üzerinde doldu. Geçen yıl bu dönemde ülke genelinde termal tesislerdeki doluluk oranı yüzde 40’lardaydı. Bu gelişmeler termal turizm ve sağlık turizmi adına sevindirici” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X