Terör Olayları Esnafı Olumsuz Etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, terör olayları nedeniyle Sivas’ın doğu illeriyle yaptığı alışverişte düşüş ya…

Terör Olayları Esnafı Olumsuz Etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, terör olayları nedeniyle Sivas’ın doğu illeriyle yaptığı alışverişte düşüş yaşandığı söyledi. Son iki aydır yaşanan terör olayları ekonomiyi olumsuz etkiledi. Terör olayları nedeniyle, Sivas’ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın doğu illeri ile yaptığı alışverişte büyük düşüş yaşandı. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal yaptığı açıklamada, ”Son iki aydır ülkemizde istemediğimiz bir şekilde, içimizi acıtan terör olayları olmakta bu terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin ruhlar şad olsun. Bu terör olayları nedeniyle ister istemez ülkemizde ve dolayısıyla da ilimizde ekonomik sıkıntılar gelmeye başladı. Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası ilimize de tesir etmektedir. Bu bir zincirlemedir. Eğer ülkemizde bir ekonomik sıkıntı varsa ülkemizin her köşesinde aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Bununla beraber Sivas ekonomisinde de bu sıkıntı yaşanmaktadır. Ramazan Bayramı dolayısıyla biraz olsun esnafımızın işleri kıpırdadıysa da, gurbetçilerimizin gelişiyle de işleri biraz olsun toparladıysalar da esnaf ve sanatkarımız bankaya olan borçlarıyla kendini ayakta tutabiliyor. Ülkemiz bazında gereken yatırımlar yapılamamakta çünkü iş adamları, iş sahipleri önünü göremedikleri için henüz yatırım yapamıyorlar. Yatırımcılar yatırım yapacak ki küçük esnafında işleri hareketlensin hareket olsun” dedi. “TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE YATIRIM YAPILAMIYOR” Sivas’ın doğu illeri ile yaptığı ticarette terör olayları nedeniyle azalma olduğunu, bunun da esnafı olumsuz etkilediğini söyleyen Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “İller arası alışverişimiz istenilen seviyede değil eski nazaran terör nedeniyle yüzde 5-6 civarında azalmış durumda. Türkiye geneline baktığımız zaman ister istemez terör olayları nedeniyle yatırımcılar yatırım yapamıyor. Ülkemize baktığımız zaman terör olayları nedeniyle yatırımcılar önünü göremediği için gerekli yatırımları yapamıyorlar. Dolayısıyla da esnafımızın ve sanatkarımızın işleri de düşmekte.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X