Terör örgütü operasyonu: 9 gözaltı

Diyarbakır’da, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunduğu iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü operasyonu: 9 gözaltı

Diyarbakır’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda 9 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan ve terör örgütü mensuplarıyla ilişki, irtibat içerisinde oldukları tespit edilen şahısların deşifre edilerek yakalanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendiği bildirildi.

Bazı adreslerde yapılan aramada İ.Ö, N.N, R.Ö, H.E, E.D, M.A, N.E. ve M.A’nın yakalandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bir evde yapılan aramada yakalanması mümkün olmayan şüpheli Ö.T. de yakalandı. Zanlı, sağlık raporu için polis ekipleri refakatinde Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine intikali sırasında kaçmaya başlamış, yaşanan kovalamaca neticesinde ekiplerin tüm uyarılarına rağmen kaçmaya devam etmesi üzerine bacağından vurulmuştur. Tedavisi süren ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Ö.T. hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan yakalama emri bulunduğu tespit edilmiştir.” 

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X