Teröre tepki yürüyüşünde kalabalığa ateş açıldı: 8 yaralı

Yenişehir’de Yenişehirli vatandaşlar ile HDP’liler arasında önceki gün başlayan olaylar bu gece de devam etti. Bir grup tarafından vatandaşlara pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 8 kişi yaralandı.

Teröre tepki yürüyüşünde kalabalığa ateş açıldı: 8 yaralı

Yenişehir’de Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar, HDP binasına doğru yürüyüşe geçti. HDP binası önünde bulunan HDP’liler ile Yenişehirliler arasında barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri ve üç adet TOMA iki grubu karşı karşıya getirmemek için çabaladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in, vatandaşları dağılmaları yönünde ikna etmeye çalışmasına rağmen başarılı olamadı. Bu arada ara sokaklara da taşan olaylarda 8 kişi pompalı tüfek ile açılan ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandılar. Bir yaralı ayakta tedavi edilirken diğer 7 yaralı Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Çevik kuvvet ekipleri, karşı karşıya getirmemeye çalıştığı iki gruba gece saat 00:30’da müdahale ederek dağıttı. Olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürü ve Bursa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı ilçeye gelerek Kaymakam Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte olaylar ile ilgili görüşme gerçekleştirdiler.

 

7 GÖZALTI

Kavga sırasında ve sonrasında 7 kişi gözaltına alındı. Gözatına alınan kişilerin emniyetteki sorguları sürüyor. Olaya ilişkin kapsamlı soruşturma devam ediyor.

Bursa Valisi: ‘Terör örgütü başarılı olamadı ama…’

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, merkez ve Yenişehir ilçelerinde meydana gelen olaylarla ilgili konuşarak, ‘Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk-Kürt kavgası çıkartmak istedi. Ama başarılı olamadı. Ama bugün kendi komşumuzun iş yerine, evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına hiç kimse hizmet etmesin. Anne ve babalara çağrı yapıyorum. Çocuklarına ve gençlerine sahip çıksın. Artık gençlerimizi sokaktan çekelim. Herkes devletine güvensin’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X