`Teröristin bile bir gururu olur`

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hakkari`de 3 askerin şehit edilmesi ile ilgili, `Bunların insanlıkla bir alakası olamaz. Teröristin bile bir gururu, onuru olur“ dedi.

`Teröristin bile bir gururu olur`
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsun temasları kapsamında önce Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
 
Daha sonra Samsun Serbest Bölge’de incelemelerde bulunan Zeybekci, ardından Samsun AK Parti İl Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen il danışma toplantısına katıldı.
 
Konuşmasına Hakkari’de meydana gelen saldırıda şehit olan askerleri anarak başlayan Zeybekci, şöyle konuştu:
 
“Bu topraklarda sebebi ne olursa olsun, vesile olan veya sonuçlarına katlanan her kim olursa olsun, ne şekilde olursa olsun, yere düşen her can bizim kanımızdır. Akan kan kardeş kanıdır. Bunu yapanlar da bu milletin birliğine, dirliğine, vatanına, bayrağına, maneviyatına, bağımsızlığına, bütün kutsal değerlerine, insanlarına ve insanlık onuruna kasteden hainlerdir. Bunların insanlıkla alakası olmaz. Teröristin bile gururu olur. Teröristin bile bir onuru olur ama emanet diye bir şey vardır. O coğrafyadaki kardeşlerimize emanet edilerek şehirde sivil olarak savunmasız bir şekilde dolaşan yavrularımıza hain şekilde saldırıp onları şehit edenler terörist olacak kadar onurlu bile değildir.”
 
Zeybekci, “Bu millet tarihinde asla dizlerinin üzerine çökmedi. Bu millet asla ve asla topyekun esareti kabul etmedi. Bu millet aman demedi. Millete aman dedirtmek isteyenler, bu milleti yıldırtarak ihanetlerinin sonuçlarını sağlamak isteyenler binlerce yıldan beri başaramadıklarını asla ve asla başaramayacaklardır. Bu topraklarda son ocak sönmeden bu emellerini başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Çözüm süreci ile bölgede kalkınmanın başladığını, bölge insanının artık yüzünün güldüğünü ifade eden Zeybekci, “Ben PKK olsaydım, ben eğer bölücü örgüt olsaydım, bu barış sürecine, bu çözüm sürecine, bu kardeşlik, birlik ve beraberlik sürecine razı olmazdım. Çünkü halk kabul etmiş, insanlar kabul etmiş. Büyük bir heyecan olmuş. Herkes diyor ki ‘bu sefer olacak bu’. Artık cesaretli bir şekilde konuşulmaya başlanmış. Yatırım iklimi oluşmaya başlamış birçok yerde. İnsanların önce bakışları değişmiş, yüzlerinin ifadesi değişmiş. Ben de PKK’lı olsaydım bu değişime müsaade etmezdim. Çünkü altındaki zemin kayıyor” diye konuştu.
 
Zeybekci, askerleri şehit edenlerin niyetlerinin ülkeyi bölmek, kardeşliği bitirmek, vatana, bayrağa, millete, birlik ve beraberliğe ihanet olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
 
“Bu süreci provoke edenler, sabote edenler onlardır. Bu süreçle ilgili her kim ki çıkıp da diyorsa ‘her şey iyi ama’, ‘ama’ diyen haindir, onu da söyleyeyim. Onların derdi bu ülkenin bölünmesi. Bizim derdimiz birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz. Onun için bu tuzaklara da düşmeyeceğiz. Bu oyunlara düşmeyeceğiz. Bu oyunlar asla ve asla başarılı olmadı, olmayacak. Ta ki Allah göstermesin, ‘Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’. Bu kadar net söylüyoruz. Herkes de buradan ne alacağı varsa, ne mesaj alacağı varsa bu mesajı alsın. Kurucu Genel Başkanımızın, liderimizin, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi topyekun hep beraber AK kadrolar olarak kefenimizi giydik de çıktık bu yola sonuna kadar. Nereye varırsa varsın, siyasi olarak faturası ne olursa olsun.”
 
‘MUHALEFET PROBLEMİ’
 
Bakan Zeybekci, en büyük problemlerinin muhalefet problemi olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
 
“Muhalefetin iktidar olamama ümidi. Muhalefetin bugün iktidar olabilme ümidi var mı? CHP’li kardeşlerimize, arkadaşlarımıza soruyorum. Allah aşkına söyleyin. Peki CHP’nin iktidara normal yollardan gelebilme ümidinin olmadığı hallerdeki tehlikeyi biliyor musunuz Yoldan geçen ne kadar anti demokratik, hukuk dışı şeyler varsa hepsinin peşine takılıp gidiyorlar. Artık Türkiye’nin yeni bir anayasa, yeni bir sisteme mutlaka ihtiyacı vardır. Bizim sistemimizde Türkiye güçlü bir iktidar üretiyor ama güçlü bir muhalefet üretemiyor.
 
Yeni bir sistemle, anayasa ile güçlü bir muhalefet üreten bir sistemi kurmak zorundayız. O da yeni anayasadır. O da kim ne derse desin başkanlık sistemi, iki parlamentolu sistemdir. Yüzde 51’le seçilenin olduğu yerde yüzde 49’la seçimi kaybeden bir muhalefetin olması durumunda bütün bu sıkıntıların ortadan kalkacağını hep beraber göreceğiz. Önümüzdeki süreç çok daha farklı. 2015 seçimleri… Türkiye bu ortamda, ateş çemberinin olduğu, Türkiye’de siyasetin yeniden yapılandırıldığı ve yeni bir anayasanın bu kadar acil bir ihtiyaç haline geldiği bir ortamda bu kutsal görev AK Parti’nin işi. AK Parti 2015 seçimlerinde anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğu sağlamak zorunda. Bu seçimlerde anayasa değiştirecek çoğunluğu sağlayarak ülkeyi rahatlatmak durumundayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X