Teslimatlar yakın

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı JSF Program Ofisi Sözcüsü DellaVedova, Türkiye’ye ait F-35 programının olağan şekilde sürdüğünü ifade etti.

Teslimatlar yakın

Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemleri nedeniyle hakkında tartışmalar çıkan F-35A taaruz uçakları ile ilgili şuan bir değişiklik olmadığı ve F-35A programının olağan seyrinde sürdüğü bildirildi.
ABD Savunma Bakanlığı’na (PENTAGON) bağlı Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) programının sözcüsü olan Joe DellaVedova’nınyaptığı açıklamada, şu an Teksas’taki Luke Hava Üssü’nde Türkiye’ye ait iki F-35A uçağının bulunduğunu ve iki f-35A’nın ise Luke Hava Üssü’ne gitmek için hazırlandığını söyledi.

İLK TESLİMAT KASIM’DA 

İlk teslim alınan iki uçağın kasımda Türkiye’ye gönderilmesinin planlandığını aktaran DellaVedova, ‘Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Türk F-35 personelinin devam eden eğitimleri dahil, Türkiye’nin F-35 programının ilerleyişi aksi söylenmedikçe aynen devam edecek’ dedi.

DellaVedova, teslimat hazırlığında sona gelinen iki uçağın ne zaman Türkiye’ye teslim edileceği ile ilgili bilgi vermezken, AA muhabiri, iki uçak gelecek haftalarda Türkiye’ye teslim edileceği bilgisine ulaştı. Uçağın son hazırlıkları, teknik durumlar, hava koşulları ve uçuş programı gibi faktörler nedeniyle teslimat için kesin bir gün belirtilmediği vurgulandı.

Teslim edilen F-35 uçakları eğitim için Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Türk Hava Kuvvetleri personelinin kontrolüne verilecek.

Program koşullarına göre, uçakların ABD’de 1 ila 2 yıl eğitim uçuşlarını tamamladıktan sonra Türkiye’ye gönderilmesi gerekiyor.  Türkiye şu anda Türk pilotlarının uçurduğu iki F-35 uçağını geçen yıl haziran ayında teslim almıştı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X