Test edildi, onaylandı! Kadınların hoşlandığı erkek tipi…

Günümüzde de hala modası geçmeyen sakal, şıklığın ve karşı cinsi etkilemenin bir yolu olarak görülüyor. Bilime göre kadınlar sakallı erkeklere daha çok ilgi duyuyor.

Test edildi, onaylandı! Kadınların hoşlandığı erkek tipi…

Yüzlerini traş eden erkekler, istatistiklerine göre ortalama olarak ömür boyu 3.350 saatini banyoda geçiriyor. Belki de sakal bırakmanın son yıllarda büyük bir trend haline gelmesinin nedeni budur. İyi haber şu ki, sadece bir erkeğin zamanını kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla kadının ilgisini çekiyor.
 

iStock-682380828

Kulağa şaşırtıcı gelebilir ama kadınlar, romantik partnerlerinin sakallı olmasına dikkat ediyor.
 

iStock-518100449
 

Avustralya ve Finlandiya’daki üniversitelerde bilim insanlarının yaptığı çalışmada kadınların bu eğilimleri merak edildi ve araştırıldı. Çalışmaya yaklaşık 8 bin 500 kadın davet edildi ve aynı adamların fotoğraflarından oluşan fotoğraflar gösterildi: İlk etapta temiz tıraşlı daha sonra hafif sakallı en sonunda da yoğun sakallı fotoğrafları gösterildi. Kadınlardan bu fotoğrafları değerlendirerek çekicilikleri ve bir ilişkide olup olmayacaklarını değerlendirmeleri istendi.
 

iStock-1032562118
 

Kadınların çoğu sakallı erkekleri çekici bulurken onlarla uzun vadeli bir ilişki yaşanabileceğini belirttiler. Temiz traşlı yüzler ise kısa süreli ilişkiler için seçildi. Araştırmaya katılan kadınlara göre sakalı olan erkekler, daha kuvvetli, kendinden emin ve güvenli bulundu.

Buna göre sakal bir erkeği çekici yapan özelliklerden biri olarak kabul ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X