Test merkezi ile milyonlarca Euro ülkede kaldı

MARKA) tarafından verilen destekle Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) açılan Otomotiv Test Merkezi, test ücretleri için her yıl yurt dışına giden yaklaşık 3 milyon Euro’nun ülkede kalmasını sağlıyor.

Test merkezi ile milyonlarca Euro ülkede kaldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından verilen destekle Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) açılan Otomotiv Test Merkezi, test ücretleri için her yıl yurt dışına giden yaklaşık 3 milyon Euro’nun ülkede kalmasını sağlıyor. Kocaeli’de geçen yıl faaliyete başlayan merkezde, ‘dayanıklılık’, ‘ömür’, ‘titreşim’, ‘şok’, ‘iklimsel çevre koşulları testleri’, ‘motor testleri’, ’emisyon’, ‘titreşim’, ‘gürültü’, ‘gerilme ölçümü’nü içeren 120 test yapıldı.

Otomotivin yanı sıra savunma sanayisine de hizmet veren merkezin, otomotiv sanayisinde özgün teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine imkan sağlaması hedefleniyor. Test Merkezi Müdürü Şükrü Özen, Bakanlığın desteğiyle kurulan merkezi, BİAS Mühendislik firması olarak işlettiklerini belirterek, merkezdeki ekipmanlarla Türk sanayisine hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. Özen, son 1 yılda 120 test gerçekleştirdiklerini ve 50’den fazla firmayla çalıştıklarını aktardı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X