ASLIHAN AYDIN
Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile birlikte balık tezgahlarında çeşit arttı. Balıkçılar denizdeki bolluktan şimdilik memnun olduklarını belirterek, palamut ve sardalyanın en lezzetli zamanı olduğunu belirttiler.
İhsaniye’deki Cumartesi Pazarı’ndaki balıkçılarda dün hamsinin kilogramı 10-20 lira arasında, sardalya 10-15, istavrit ise 20-25 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu. Tekir’in kilogramı için 20-25, barbunun 30-35, levrek ve çipuranın kilogramı için de çeşidine göre 25-40 lira arasında değişen rakamlar talep edildi. Kocamanlar Balıkçılık çalışanlarından Sacit Çolpa, bir haftadır işlerin işi gittiğini, sezonun bereketli başladığını vurguladı. Buna rağmen şu anda net konuşmak için erken olduğunu ifade eden Çolpa, ”Bu sene balığın bol olup olmayacağı ekim ayında belli olur” dedi.
PALAMUT 10-20 LİRA
Bursa’da, Karadeniz palamutlarının tanesinin büyüklüklerine göre 10 ile 20 lira arasında değişen fiyatlara satıldığını kaydeden Sacit Çolpa, “Şu anda palamutun en güzel zamanı. 5 liraya düştüğü söyleniyor. Ancak o fiyata satılanlar ‘tombik’ dediğimiz balık. İri ama palamut kadar lezzetli olmuyor. Satın alırken vatandaşlar arasındaki farka dikkat etmeli” diye konuştu.
HAVALAR SERİNLERSE TALEP ARTAR
Fikret Balıkçılık çalışanlarından Mehmet Hazar da, en çok palamut ve sardalyanın satıldığını ifade ederek, Kurban Bayramı’nın etkisinin az da olsa hissedildiğini söyledi. Balıkçı Saffet Yılmaz ise havaların serinlemesi ile birlikte talebin daha da artacağını vurguladı.