THY’den 208 sefere kar iptali

İstanbul’da etkili olan kar yağışı hava trafiğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY iç ve dış hatlarda karşılıklı 208 seferini iptal etti.

THY’den 208 sefere kar iptali

Atatürk Havalimanı’ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Olası buzlanma tehlikesine karşı, havayolu şirketlerinin uçakları ’De-icing’ ve ’Anti-icing’ adı verilen işlemden geçiriliyor. Bu işlemle uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor. Atatürk Havalimanı’nda buzlanmaya karşı pistlerde gün boyu temizlik çalışmaları yapılırken, apron trafiğinde de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. DHMİ ekipleri sık sık pistlerde cihazlarla buzlanma dereceleri ölçüyor.

YOLCULAR UÇAK İÇİNDE BEKLİYOR

Bugün etkili olan kar yağışı ve soğuk hava havalimanında yolcuları da mağdur etti. Hava yolu şirketlerinin uçuş öncesi ‘De-icing’ ve ’Anti-icing’ yaptırması yolcuların uçak içinde beklemesine neden oldu. ‘De-icing’ ve ‘Anti-icing’ yaptırmak için sıraya giren uçaklar yaklaşık bir saat sıra bekliyor. Bu sırada uçağın motoru çalıştığı için yakıtı azalan bazı uçaklar ’De-icing’ yaptırdıktan sonra yeniden yakıt alıyor. Bu geçen sürede yolcular uçağın içinde bir saati aşkın beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri sık sık pistlerde frenleme ölçümü yapıyor.

APRONDA KARTOPU KEYFİ

İstanbul’da etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde havalimanında etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı apronu beyaz bir örtüye büründü. Bu sırada apronda çalışan havayolu personeli fırsatı değerlendirerek karın keyfini sürdü. Apronda kartopu oynayan çalışanların neşeli hareketleri dikkat çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X