THY’den kalkış rekoru

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 501 kalkış yaparak İstanbul Havalimanı’nın kalkış rekorunu kırdıklarını söyledi.

THY’den kalkış rekoru

Aycı, İstanbul Havalimanı’nda incelemelerde bulunduktan sonra muhabirlere açıklama yaptı. Ramazan Bayramı tatilinde THY’nin yapacağı seferler hakkında bilgi veren Aycı, ‘’Türk Hava Yolları Ramazan Bayramı boyunca yaklaşık olarak 14 bin 311 sefer gerçekleştirecek. 2 milyona yakın yolcu taşıyacak. Bayram sonuna doğru bu rakam 2 milyonu da geçebilir. 2 Haziran itibarıyla bu havalimanındaki 7’nci haftamızda bir gurur daha yaşadık. 501 kalkış yaparak buranın kalkış rekorunu gerçekleştirmiş olduk. Önceki gün de yüzde 85 dolulukla seferlerimizi icra ettik” dedi.

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonunu 45 saat yerine 32 saatte tamamladıklarını hatırlatan Aycı, 13 saat daha erken bitirdikleri operasyonu çok başarılı, kazasız, belasız ve hasarsız bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

THY filosuna ilk kez haziran ayı sonunda dahil olmaya başlayacak geniş gövdeli uçak sınıfındaki Boeing 787 Dreamliner uçakların şirkete büyük avantaj sağlayacağını dile getiren Aycı, ‘’Dreamliner uçakların gelişine çok az kaldı. Bu anlamıyla hepimiz çok heyecanlıyız. Haziranda filomuza katılacak olan bu yeni geniş gövdeli uçaklarımız uzun menzilde bize çok ciddi avantajlar getirecek. Yeni konfigürasyonumuzu yolcularımızla tanıştıracağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X