Tıbbi tarıma el attı

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi almaya başlayan Bursalı ünlü oyuncu Aslıhan Gürbüz, şifayı toprakta bulacak.

Tıbbi tarıma el attı

BALKONDA ÇİÇEK YETİŞTİREMEYEN BEN…

Ailesi dört kuşak İnegöl’de tarım yapan güzel oyuncu Aslıhan Gürbüz, bu sezon herhangi bir projede yer almayınca tarımla ilgilenmeye başladı. 9 gün boyunca Balıkesir’in Börezli köyünde Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi alan Gürbüz, ‘4 kuşak öncem toprakla haşır neşirken, balkonda çiçek yetiştiremeyen bana ve benim gibilere, doğanın şifasından, toprağın bereketine, suyun kutsallığından, tarlada ki emeğe her şeyi tek tek anlattılar’ dedi. 

2277907_810x458.jpg

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT…

Aralarında profesyonel olarak tarım yapanların da bulunduğu 75 kişiyle birlikte topraktan gelen şifayı arayan Aslıhan Gürbüz, ‘Çiftçiliğin ne olduğunu, bitkilerin şifasını, doğanın mucizesini ders ders, konu konu işledim. İşin ekonomik kazançlarını, sektörün sıkıntılarını, karşılaşabilinecek riskleri de öyle…’ diye konuştu. Şimdi öğrendiklerini hayata geçirmeye hazırlanan oyuncu, Türkiye’nin tıbbi ve aromatik bitkiyi en iyi yetiştiren ülkeler arasına girmesinin ülkenin kalkınması için büyük önem taşıdığını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X