Ticaret savaşının faturası 500 milyar dolar

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ticaret savaşlarının küresel ekonomiye yaklaşık yarım trilyon dolara mal olduğunu söyledi.

Ticaret savaşının faturası 500 milyar dolar

Medvedev, başkent Moskova’da düzenlenen yıllık basın toplantısında, ekonomi alanında yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kısa bir süre önce Yabancı Yatırım Komitesi adlı örgütün temsilcileriyle bir araya geldiğini anlatan Medvedev, “Bunlar trilyonlarca doları kontrol eden dünyanın en büyük şirketlerinin temsilcileriydi ve hepsi Rusya pazarına büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Ticaret savaşları nedeniyle küresel ekonominin önemli kayıplar yaşadığına işaret eden Medvedev, “Yaptırımlar artık günümüzün doğal bir hadisesi haline geldi. Ticaret savaşları küresel ekonomiye yaklaşık yarım trilyon dolara mal oldu” ifadelerini kullandı.

DOLAR KULLANMAYA DEVAM

Rusya’nın dolar kullanımını sonlandırmayacağının altını çizen Medvedev, “Ekonominin ‘dolarsızlaştırılması’, dolardan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Doların Rusya’daki dolanımına müdahalede bulunmayacağız” dedi. Medvedev, Rusya’nın 2024’e yönelik yatırım planlarına da değinerek, “Altyapı yatırımlarına 2024’e kadar 23 trilyon ruble (yaklaşık 343 milyar dolar) harcamayı planlıyoruz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X