Timsah kupada Başakşehir’i ağırlayacak

Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliği’ni net bir skorla 3-1 mağlup eden Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda İstanbul Başakşehir’i ağırlayacak.

Timsah kupada Başakşehir’i ağırlayacak

Ziraat Türkiye Kupası heyecanı son 16 turuyla devam ediyor. Son haftalardaki başarılı grafiği ile dikkat çeken Bursaspor, evinde İstanbul Başakşehir’le çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne kadar yalnızca 1 kez karşılaşan iki ekibin maçından İstanbul Başakşehir 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Tarihleri boyunca 20 resmi maçta buluşan iki ekibin müsabakalarından Bursaspor 9 galibiyet elde ederken, İstanbul ekibi 5 kez sevinebildi. 6 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan maçlarda ev sahibi ekibin üstünlüğü bulunuyor. 11 mücadelede 6 kez sevinen taraf yeşil-beyazlı ekip olurken, Başakşehir 3 galibiyet elde etti. 2 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

BURSASPOR İKİYE KATLADI

Yeşil-beyazlı ekip ile İstanbul temsilcisi arasında oynanan maçlardaki gol oranında yine Bursaspor’un üstünlüğü bulunuyor. Timsahlar rakibine bugüne kadar 31 gol atmayı başarırken, İstanbul Başakşehir 16 kez fileleri havalandırabildi. Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon oynadığı maçlarda henüz yenilgi yüzü görmedi. İstanbul Başakşehir ise çıktığı 8 müsabakanın yalnızca 1 tanesinden mağlup ayrıldı. Büyük maç öncesi Bursasporlu Cedric Bakambu kaydettiği 8 golle Bursaspor’un ve Ziraat Türkiye Kupası’nın en skorer oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Konuk ekipte ise Gencer Cansev ve Mehmet Batdal 3’er golle takımlarının gol yükünü üstlenen isimler oldular.

ŞENOL GÜNEŞ ÜSTÜNLÜĞÜ

Kariyerleri boyunca Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı 8 kez karşı karşıya geldiler. Avcı’ya karşı üstünlük kuran Şenol Güneş, bu müsabakalardan 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. 1 maçta ise sevinen taraf Abdullah Avcı oldu. FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği 28 müsabakaya çıkan Bursaspor, bugüne kadar 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Konuk takım Başakşehir ise Çakır ile çıktığı 14 maçta 6 galibiyet, 4 de beraberlik ve mağlubiyet aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X