Timsah seriyi sürdürmek istiyor

Yükselişe geçen Bursaspor, bugün de kazanarak yoluna firesiz devam etmek istiyor

Timsah seriyi sürdürmek istiyor

Akhisar ve Erzurum maçlarından çıkardığı 6 puanla kendine gelen yeşil beyazlılar, aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Akdeniz temsilcisini de yenerek üst sıralara çıkma amacında. 16.00’daki karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. 

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15.haftasında bugün Antalyaspor’u ağırlayacak. Büyükşehir Belediye Stadı’nda 16.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Akhisarspor ve Erzurumspor mücedelelerinden çıkardığı 6 puanla kendine gelen ve yükselişe geçen yeşil beyazlılar, Bülent Korkmaz yönetiminde aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken rakibini yenerek üst sıralara doğru çıkma istiyor. 

AYTAÇ KARA CEZALI

Timsah’ta cezalı olan Aytaç Kara bugünkü karşılaşmada forma giymeyecek. Teknik Direktör Samet Aybaba’nın orta alanı Badji, Saivet ve Tunay Torun üçlüsünden oluşturması, geçen maçta yedek kulübesine çektiği Allano Lima’yı ise bu kez 11’de görevlendirmesi bekleniyor. Tecrübeli çalıştıcının cezası biten Ertuğrul Ersoy’u ise yine sahaya süreceği tahmin ediliyor. 23 puanda bulunan Antalyaspor ise ligin en başarılı deplasman takımları arasında yer alıyor.

Evimizde üstünüz

Bursaspor ile Antalyaspor bugüne kadar tüm kulvarda 51 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde yeşil beyazlılar rakibine üstünlük sağlarken 23’ünde galibiyete uzandı. 15 kez de kırmızı beyazlıların yüzü gülerken, taraflar 13 maçta puanları paylaştı. Bursa’da oynanan 25 maçta ise yeşil beyazlılar yalnızca 4 kez kaybetti. Geride kalan karşılaşmalardan 14’ünü kazanan Bursaspor, 7 kez ise bir puana razı oldu. Geçen sezon Bursa’da oynanan maçı ev sahibi ekip, 4-0’lık farklı skorla kazandı.

1 gol daha atarsa

Latovlevici, kariyerinde zirve yapmaya hazırlanıyor. 

Bursaspor’un hücum performansını geliştirmesinde etkili olan Iasmin Latovlevici; Diafra Sakho’nun yokluğunda takımın önemli gol silahlarından biri haline geldi. Şu ana dek ligde attığı 3 golle Aytaç Kara ile birlikte takımın en skorer oyuncusu olan Latovlevici, Antalyaspor ağlarını da sarsması halinde daha 15’inci haftadan kariyerindeki en golcü lig sezonuna ulaşacak. Rumen futbolcu, sol kanatta Umut Meraş ile birlikte iyi bir ikili oluşturdu.

Bursaspor’u farklı kılan özellik

Bursaspor’un gol performansında dikkat çeken bir başka nokta ise yerli oyuncuların bunda rol alması oldu. Yeşil beyazlılar’da 16 golün 9’u Türk isimlerden geldi. Timsah bu özelliğiyle Göztepe’nin ardından en fazla yerli oyuncularından gol bulan takım konumunda yer alıyor. Aytaç Kara’nın 3, Umut Meraş ve Umut Nayir’in ikişer golü bulunurken, Ertuğrul Ersoy ve Ramazan Keskin birer gol kaydetti. Bugünkü Antalyaspor sınavını da yeşil beyazlılar, yerli ağırlıklı bir kadro çıkacak. 

Ceza sahasına dikkat!

Antalyaspor şuana kadar gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Bülent Korkmaz yönetiminde iyi işler yapan kırmızı beyazlılar, bu sezon Süper Lig’de Kasımpaşa’nın (9) ardından ceza sahası dışından en fazla gol bulan takım konumunda yer alıyor. 6 golü ceza sahası dışından bulan Akdeniz ekibinin bu özelliğine önlem alınması gerekiyor. Ayrıca Süper Lig’de şu ana kadar yüzde 50 topla oynama oranının altında kaldığı maçlarda en fazla galibiyet alan 7 maçla Antalyaspor oldu.

STAT: Büyükşehir Belediye

SAAT: 16.00

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

BURSASPOR EKSİKLER: Sakho, Shehu, Furkan, Aytaç

ANTALYASPOR EKSİKLER: 

BİLET FİYATLARI: Goldsit 1963 Tribünü: 250, VIP 150, Batı Alt  125, Doğu Alt 60, Doğu üst 50, Güney Kale 25, TOFAŞ 25 TL

16.00 BeIN SPORTS/Canlı

BURSASPOR
30 Okan Koçuk
26 Barış Yardımcı
4 Ertuğrul Ersoy
2 Santiago Vergini 
48 Umut Meraş
8 Stephane Badji
6 Henri Saivet
55 Tunay Torun
14 Latovlevici
7 Allano Lima
19 Umut Nayir

ANTALYASPOR
25 Ruud Boffin
30 Nazım Sangare
28 Ondrej Celustka
3 Diego Angelo
24 Salih Dursun
17 Doğukan Sinik
20 Luis Francisco
21 Serdar Özkan
88 Hakan Özmert
11 Maicon Marques
66 Mevlüt Erdinç

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X