Timsah’a vız gelir 82-81

Frutti Extra Bursaspor, Başkent’teki muhteşem geri dönüşünün sonrasında 4. maçında 3. galibiyetini aldı

Timsah’a vız gelir 82-81

Deplasmanda kendisi gibi bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Ormanspor’la karşılaşan yeşil beyazlılar, 3 periyot geride götürdüğü maçta, son çeyrekteki etkili oyunuyla zafere ulaştı iddiasını ortaya koydu.

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği ING Basketbol Süper Ligi’ne 2’de 2 yaparak başlayan ancak geçtiğimiz hafta evinde Pınar karşıyaka’ya mağlup olan Frutti Extra Bursaspor, deplasmanda OGM Ormanspor’u son çeyrekteki etkili oyunuyla 82-81 mağlup etti. Kendisi gibi bu sezon Süper Lig’e yükselen rakibiyle Ankara Spor Salonu’nda karşılaşan yeşil beyazlılar, mücadele istekli başladı. Ancak son bölümde üstünlüğü kaptıran Potanın Timsahları, ilk çeyreği 25-21 geride kapattı. İkinci periyodun başında üst üste rakip sayılara engel olamayan Frutti Extra Bursaspor, farkın açılmasını da önleyemedi. 11’de skor 30-21’e gelirken, çabuk toparlanan Potanın Timsahları, farkı eritse de üstünlüğü yakalayamadı.

FARKI ERİTTİ

Rakip potada etkili olamayan yeşil beyazlılar, ilkyarıyı da 44-34 geride tamamladı. İkinci yarıya da etkisiz başlayan Frutti Extra Bursaspor, 23’te 53-36 ile 17 sayılık farka engel olamazken, ilerleyen bölümde toparlandı. Hücumda etkinliğini artıran yeşil beyazlılar, farkı da eritmeye başladı. 28.30’da skoru 58-56’ya getirerek farkı 2 sayıya düşüren Potanın Timsahları, mücadelenin son periyoduna ise 60-58 geride girdi. Son çeyreğin başında Chir Jones’un sayılarıyla 61-60 öne geçen Frutti Extra Bursaspor, ilerleyen bölümde zaman zaman üstünlüğü de kaptırdı.

SON BÖLÜM NEFES KESTİ

Bitime 2 dakika kala 79-74 geriye düşen Potanın Timsahları, bitime 42 saniye kala Ender’in basketiyle 80-79 üstünlüğü yakaladı. Warren’in basketiyle yeniden geriye düşün yeşil beyazlılar, Allerik Freeman’ın basketiyle 11 saniye kala 82-81 öne geçmeyi başardı. Kalan bölümde Warren’a sayı şansı tanımayan Frutti Extra Bursaspor, karşılaşmadan 82-81 üstün ayrıldı ve ligdeki 4. maçında 3. galibiyetini almayı başardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X