‘Timsahlar’ Taburu Afrin’e gitti

Bursa’da görev yapan ve ‘Timsahlar’ olarak bilinen 145 Jandarma Özel Harekat (JÖH) personeli Afrin operasyonuna dualarla uğurlandı.

‘Timsahlar’ Taburu Afrin’e gitti

2015 yılında Şırnak Cizre operasyonlarında üstün başarı gösteren Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 4 subay, 20 astsubay, 3 uzman jandarma çavuş ve 118 uzman erbaş toplam 145 personel Vali İzzettin Küçük ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu’nun da katıldığı törenle Afrin’e uğurlandı.

Törende konuşan Vali İzzettin Küçük, “Uzun yıllardır ülkemize ve milletimize bela olan bir terör örgütünü topraklarımızda kahramanlarımız sayesinde darmaduman ettik. Hendek kazdılar ve biz onları o çukurlara gömdük. Şimdi de sınırlarımızda bir oluşuma niyetlendiler ve arkalarına aldıkları devletlerin gücüne rağmen bizim kahraman güvenlik güçlerimiz oraları da onlara mezar edecek. Bugün sizleri yolcu ederken, emin olun tüm kalbimizle, duamızla ve ruhumuzla sizlerin yanında olacağız. İnşallah sizler de sağ salim gidecek ve döneceksiniz, bizler de sizin yolunuzu gözleyeceğiz” dedi. Kur’an-ı Kerim okunması ve kurban kesiminin ardından aileleriyle vedalaşan askerler, otobüslerle Yenişehir Havaalanına götürülerek oradan da uçakla operasyon bölgesine gitti. 

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Vali Küçük, JÖH taburunda bulunan uğurlamaya gelen Kübra ve Ali isimli bebekleri uzun süre sevdi. Küçük, her iki bebeğe de altın hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X