Tıp Fakültesi’nin ‘böbrek’ rekoru

Bursa’nın ilk böbrek nakli operasyonunu kadavradan bağış yoluyla 1988 yılında gerçekleştiren BUÜ Tıp Fakültesi, ilk canlı vericili böbrek nakli ameliyatını da 1989 tarihinde yaptı.

Tıp Fakültesi’nin ‘böbrek’ rekoru

BUÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi, 2019 yılı itibariyle yaklaşık bin nakil operasyonu ile Türkiye’nin ve Güney Marmara’nın önde gelen nakil merkezleri arasında liderliğini pekiştirdi. 

Organ Nakil Merkezi’nin çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Alparslan Ersoy, Bursa bölgesinin son yıllarda kadavra organ bağışında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Bu başarının bölgede organ bekleyen diyaliz hastalarının nakil olma şanslarını yükselttiğini kaydeden  Ersoy, “Üniversitemiz Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nin yoğun emekleri ile alınan organlar; bekleme listemizde bulunan hastalarımıza umut oldu” diye konuştu. 

Prof. Dr. Ersoy ayrıca, böbrek nakillerinin yanı sıra son bir hafta içerisinde  3 ayrı karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X