TIR şoförleri Kapıkule’de kontak kapattı

TIR şoförleri, Suudi Arabistan’da tutuklu olan ve hakkında idam cezası verilen arkadaşlarının cezasının kaldırılması talebiyle eylem yaptı.

TIR şoförleri Kapıkule’de kontak kapattı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda bir grup TIR şoförü, Suudi Arabistan’da tutuklu olan ve hakkında idam cezası verilen arkadaşlarının cezasının kaldırılması için eylem yaptı.

Kapıkule TIR Parkı önünde toplanan yaklaşık 30 TIR şoförü adına açıklama yapan Burhan Oğuz, TIR şoförü arkadaşları Remzi Çiçek’in 4 yıl önce Suudi Arabistan’da aracında uyuşturucu bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını ve hakkında idam cezası verildiğini belirtti.

Seslerini duyurmak amacıyla kontak kapattıklarını ifade eden Oğuz, “Arkadaşımızı çarşamba günü idam edecekler, onu idam sehpasından almamız için, sesimizi duyurmak için böyle bir eylemde bulunuyoruz.” dedi.

Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım beklediklerini dile getirdi.

Arkadaşlarının suçsuz olduğuna inandıklarını, tüm uluslararası şoförlerin yüklerinin içerisinde ne olduğunu bilmeden taşımacılık yaptığını kaydeden Oğuz, “Ben 18 yıldır şoförüm, depolardan yüklediğimiz konteynırlarda ne var bilemeyiz. Koli yüklüyoruz ama kolilerde ne var bilemeyiz. Remzi ağabeyimiz suçsuzdur. Taşıdığı yükte uyuşturucu çıkmış, içerisinde ne olduğunu nereden bilebilir? ” diye konuştu.

Açıklamanın ardından polis ve jandarma gruptakilerle görüşerek, parka girişi önleyen TIR’rın içeri çekilmesini istedi.

Şoförlerde kontak kapatma eylemini park içerisinde sürdüreceklerini ifade ederek, TIR parkına geçiş yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X