‘Tirilye Sanat Evi ilham kaynağı olacak’

Mudanya Belediyesi, Tirilye’de hayata geçireceği ‘Sanat Evi’ yapımı için çalışmalara hız kazandırdı.

‘Tirilye Sanat Evi ilham kaynağı olacak’

Mudanya Belediyesi, Tirilye’de Sanat Evi yapımı için çalışmalarını sürdürüyor. Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olarak kullanılan Tirilye’deki eski belediye binası, sanatçıları ev ortamında ağırlayabilmek için tasarlanıyor.

Sanat Evi’nin dış cephesi, Tirilye’nin mimari dokusuna uygun şekilde projelendirildi. Proje kapsamında mevcut bina restore edilecek.

Sanat Evi’nin giriş katında muhtar odası, zabıta noktası ve tahsilat ofisi ile 1 adet dernek odası, idari ofis, ikinci katında ise 70 metrekare büyüklüğünde kütüphane, 3 sanatçı konuk odası, mutfak, 70 metrekare büyüklüğünde konuk okuma ve dinlenme salonu yer alacak. 

KONUKLARINI 2019’DA AĞIRLAYACAK…

Tirilye Sanat Evi’nin, ağırlayacağı sanatçılara ilham kaynağı olacağını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kapımız, Tirilye’nin benzersiz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçılara tamamıyla açık olacak.

Bunun yanı sıra mahallemizdeki gençlerimize ve çocuklara hitap edecek bir kütüphaneyi de hayata geçirmiş olacağız. Mudanya, her bir köşesiyle kültürün, sanatın, eğitim ve bilimin tüm değerlerinin yaşandığı bir kent olacak. Projemiz hazır, sıra uygulamada. 2019 yılında konuklarımızı ağırlamaya başlayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X