TL’de pozitif ayrışma sürüyor

Dolar karşısındaki olumlu seyrini 4’üncü işlem gününe taşıyarak diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan Türk lirası, haftalık bazda yüzde 2’ye yakın değer kazandı.

TL’de pozitif ayrışma sürüyor

Önceki gün son 4 ayın en düşük seviyesi olan 5,4483’ü gören dolar/TL, günü yüzde 0,3 değer kaybıyla 5,4759’dan tamamladı. Dolar/TL, dün açılışta düşüşünü 4’üncü işlem gününe taşıyarak sabah saatlerinde 5,4690’dan işlem görüyor. Kur daha sonra 5,47 düzeyinden alıcı buldu. Euro ise 6,15’ten satıldı. Haftaya ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı gerilimiyle başlayan küresel piyasalarda azalan risk iştahı gelişmekte olan ülke para birimlerinden çıkışı hızlandırmıştı.

Türk lirası ise bu hafta dolar karşısında sergilediği performansla diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı. Haftalık bazda yüzde 1,79 değerlenen TL, başlıca gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı sergilerken, Güney Afrika randı en çok değer kaybeden para birimi oldu. Analistler, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişelerin, taraflardan gelen açıklamalarla şimdilik azalsa da, kur tarafında açılan yeni cephede karşılıklı adım ve açıklamaların piyasalar için risk oluşturmaya devam etmesinin beklendiğini kaydetti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X