TMO çeltik alımına başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bugünden itibaren çeltik alımına başlayacağını açıkladı.

TMO çeltik alımına başlıyor

Pakdemirli, yazılı açıklamasında, Türkiye’de çeltik üretiminin bu yıl geçen seneye oranla yüzde 4,4 artışla 940 bin ton olarak gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Ağustos sonunda başlayan çeltik hasadının başından itibaren üretici ürünlerinin, piyasada oluşan yüksek değerden işlem görmesi nedeniyle TMO olarak müdahaleye gerek duymadıklarına vurgu yapan Pakdemirli, ‘’İlerleyen dönemde hasat yoğunluğu ve finansman maliyetinin de etkisiyle bir miktar gevşeyen piyasa fiyatlarına karşı üreticilere depolama ve finansman imkanı sağlamak amacıyla TMO, 17 Ekim itibarıyla emanet alımlara başlamıştı” dedi.

TMO’nun çeltik piyasalarını yakından izlediğine ve piyasaların seyrine göre politika izlediğine dikkati çeken Pakdemirli, bugünden itibaren çeltik alımına başlayacaklarının altını çizdi. Pakdemirli, ‘’2016 yılında ton başına bin 675 lira olarak açıklanan 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltik fiyatını, 2018 yılında ton başına 2 bin 600 lira olarak belirledik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X