TMO Yenişehir’de alım merkezi kuruyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), haziran ayı sonunda başlanacak buğday hasadı öncesi Yenişehir’de geçici alım merkezi kuracak.

TMO Yenişehir’de alım merkezi kuruyor

GÜRHAN ADANA

İnegöllü çiftçilerin de buğday teslim edebileceği alım merkezine getirilen ürünün bedeli 10 gün içinde hesaplara aktarılacak.

Alım merkezinin Söylemiş Köyü’nde kurulacağını belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçilerin internet üzerinden randevu alarak ürününü teslim edeceğini belirtti.

Bu yıl, geçen yıl olduğu gibi 120 bin dönüm alana buğday ekimi yapıldığını anlatan Aktaş, ‘Geçen yıl dönüme 250 ile 500 kilo arasında rekolte elde edilmişti. Bu yıl ise yoğun yağmur yağışının buğdayları ne kadar etkileyeceğini bilemiyoruz’ dedi.

Buğdaylara alım merkezindeki ölçümlerde belirlenen kaliteye göre fiyat verildiğini ifade eden Aktaş, ‘Geçen yıl buğdayın kilosuna 85-90 kuruş arasında fiyat uygulanmıştı. Bu yılki alım fiyatlarına yine kalite etki edecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X