Topladığı bayat ekmeklerle hayvanları besliyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, çevre gönüllüsü Bekir Hamlakay, topladığı bayat ekmekler ve yemek artıklarıyla kış günü yiyecek bulamayan yaban hayvanlarını besliyor.

Topladığı bayat ekmeklerle hayvanları besliyor

Topladığı 20 çuval ekmek, kemik ve sebzeleri İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünün tahsis ettiği araçla Domaniç yolu üzerindeki Arapoturağı, Tahtaköprü’nün üst kısımlarına ve Oylat çevresine bırakan Bekir Hamlakay, “Yıllardan beri böyle kar görmedim desem yeri var. Ağır kış şartları insanlardan çok hayvanları etkiliyor. Biz insanlar alışveriş yapıp karnımızı doyuruyoruz. Hayvanların ise kar altında yiyecek bulmaları imkansız. Bayat ekmek toplayıp, dağlarda aç kalan hayvanlara götürüyoruz. Dün yine 20 çuval ekmeği Orman İşletme Müdürlüğümüzün tahsis ettiği araçla ormana bıraktık. Yüksek kesimlerde 1,5 metre kar vardı. Zor şartlarda kürekle yol açarak ekmek ve kemikleri orman kenarlarına attık” dedi.

Yenice’de başı boş köpeklerin aç kaldıkları ve birbirlerini yediklerini duyduğunu, bunun üzerine 5 çuval ekmek, bir o kadar da kemik ve sakatatı dağ yolu kapalı olduğu halde ulaştırmaya çalıştıklarını bildiren Hamlakay, “Buradan bütün vatandaşlara çöpe atacakları bayat yiyecekleri getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu tür yardımların umre yapmış kadar sevabı olduğunu düşünüyorum. Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi’nde Boşnak Cami yanında bir yerimiz var. Yerin camını her zaman açık bırakıyoruz. Vatandaşlar bu camdan içeri getirdikleri yiyecekleri atabilirler. Herkesin yardımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hamlakay, vatandaşların evlerinde, iş yerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirerek çetin kış şartlarında hayvanlara vermelerini veya kendilerine getirmelerini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X