Toplu konut projesinde ilk etap kuralar çekildi

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen toplu konut projesinin tamamlanan 158 dairelik birinci etabında kuralar çekildi.

Toplu konut projesinde ilk etap kuralar çekildi

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi’nde yaptığı bin 400 konutluk toplu konut projesinin tamamlanan 158 dairelik ilk etapta kuralar çekildi. Geçtiğimiz hafta yapılan ilk kura çekiminde ise şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve emeklilere 43 daire verildiği belirtildi. 

Noter huzurunda yapılan kura çekimine 625 vatandaş katıldı. İlk etap 115 sosyal konut, iki artı bir daireler için gerçekleşen organizasyonda ilk kurayı Belediye Başkanı Refik Yılmaz çekti. Kura çekiminde 115 dairenin sahipleri belirlenirken, her daire için üçer tane de yedek üye kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde bazı vatandaşlar bankaların konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğunu ifade ederek, istenen peşin paraya tepki gösterdiler.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sınırlı bina, sınırlı imkânlarla proje üretip, yatırım yaptıklarını söyledi. Yılmaz, “Dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretmek için çabalıyoruz. Şu an ilk etap 158 binayı tamamladık. Ama bin 100’ün üstünde binanın inşaatı devam ediyor. Bu şartlarda ilk etap daireleri peşin para ile satmadan diğerlerini yapmak mümkün değil. Müteahhide ayda 5 milyon 6 milyon lira ödüyoruz. Diğerlerinin devam etmesi için ilk etap 158 daireyi peşin parayla satmaya mecburuz” dedi.

Aralık ayında ikinci etap 130 daireyi daha tamamlayacaklarını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu dairelerden yüzde 30’u peşin, kalanı taksitlendirerek alacaklarını söyledi.

Ayda bin lira ödeme aldıkları takdirde, müteahhide ödenen 5-6 milyonu bulamayacaklarını, inşaatların devam etmesi için ilk etapta peşin ödemenin önemli olduğunu anlatan Yılmaz, “İlk etap kurada ödeme güçlüğü çekenler ya da ödeyemeyenler aralık ayındaki ikinci etap binaların kura çekimine girebilirler.

Biz rutin belediyecilik dışında da çok büyük risk alarak dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmak istiyoruz. Kimseye yalan söylemedik, kandırmadık, kandırmayız. İlk etap dairelerin peşin olacağını zaten söyledik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X