Toplu sözleşmeye davul zurnalı kutlama

Gemlik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla bitti.

Toplu sözleşmeye davul zurnalı kutlama

116 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde belediye işçilerine sosyal haklarla birlikte yüzde 12 oranında zam yapıldı. Bir ay içinde tamamlanan görüşmelerde taraflar arasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla tamamlanmasını işçiler davul zurnayla kutladı.

Sosyal Yaşam Merkezi önünde işçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Marifet, iltifata tabidir” diyerek, hizmet ve yatırımlarda personelin büyük katkısı olduğunu bildirdi.

Halaylar ve oyun havaları ile renklenen kutlamalarda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, bütün maddeler üzerinde anlaşma sağlandığını vurgulayarak, belediye bütçesini zorlamak pahasına cömert davrandıklarını söyledi.

Erol, yevmiyesi 80 liranın üzerinde olan işçilere yüzde 4, altında olan işçilere de yüzde 7 oranında zam yaptıklarını, sosyal haklarla birlikte tüm işçilere yüzde 12 oranında zam verildiğini bildirdi.

Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin de, işçilere 180 ile 310 lira arasında net rakamlarla iyileştirme yapıldığını belirterek, belediye yetkililerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X