Topraktan halka zeytinyağı paylaşımı

Mudanya’da belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinler toplanarak zeytinyağı haline getirildikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Topraktan halka zeytinyağı paylaşımı

Türkyılmaz, “Her gramında alın teri olan zeytinyağımızı sevgiyle ürettik, halkımıza helal olsun” dedi. 

Kaliteli sofralık zeytinlerin üretildiği Mudanya’da hasat mevsiminin bereketi, Mudanya Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesiyle sofralara taşınıyor. 

“Tirilye Tipi Zeytin” olarak adını duyuran Mudanya’da, belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinler, belediye görevlilerince toplandı. Sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, ürettiği zeytinyağını bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırıyor.

“Topraktan Halka Zeytinyağı” projesi kapsamında belediyeye ait alanlarda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran Mudanya Belediyesi, yeni yılın ilk sıkımını gerçekleştirdi. 

Toplanan zeytinler, yağhanede işlem gördükten sonra şişelendi, zeytinyağı olarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere yola çıktı. Geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan proje kapsamında bir ton zeytinyağı ilçe genelinde Zeytin Dalı birimine kayıtlı ailelere dağıtılırken, toplanan zeytinler bu yıl da sofralara bereket getirecek. 

HEDEF DAHA ÇOK AİLE…

Zeytinlerin her bir tanesinin emek ve sevgiyle toplandığını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, zeytinlerin Fen işleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Zeytin Dalı Birimi’ndeki ekipler tarafından toplandığını kaydetti.

Türkyılmaz, “Her gramında alın teri olan zeytinyağımızı sevgiyle ürettik, emeğimizi sevgiyle besledik. Ürettiklerimizi de Zeytin Dalı birimimize kayıtlı hemşerilerimize adil bir şekilde dağıtıyoruz. Hedefimiz bir ton zeytinyağı üretip, önümüzdeki yıllarda daha çok aileye ulaşmak. Tamamen üst kalite, organik, yüzde 100 doğal olmasının ötesinde, asit oranı çok düşük ve yenilebilir, sofralık zeytinyağıdır. Her gramı halkımıza helal olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X