Torun: `Bursa’nın kurtuluşu kutlu olsun`

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Torun: `Bursa’nın kurtuluşu kutlu olsun`
Torun, kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “İşgal edildiğinde TBMM Başkanlık Kürsüsü siyah şal ile örtülen Bursa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü halkımıza kutlu olsun” dedi.

Bursa’nın Türkiye’nin en önemli ve özel şehirlerinden biri olduğunu belirten Torun, “Bursa işgal edildiğinde TBMM başkanlık kürsüsüne siyah şal örtülmüştür. 1. Dünya Savaşı sırasında, 8 Temmuz 1920 yılında başlayan bu işgal 2 yıl 2 ay 2 gün sürmüş ve bu dönem Anadolu Halkı için büyük bir yara olmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ardından 10 Eylül 1922’de Bursa üzerine yürüyüşe geçen Türk Kuvvetleri, kurtuluşun ilk meşalesini yakmış ardından da 11 Eylül 1922 günü 48. Süvari Alayı 3. Bölük Komutanı Şükrü Naili (Gökberk) Bey’in Türk bayrağını o dönem belediye binamıza dikmesi ile Bursa yeniden gerçek kimliğine kavuşmuştur. O gün beyaz güvercinlerle kutlanan Bursa’mızın kurtuluşunun coşkusu yıllardır artarak sürüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X