Trablus’a ‘son darbe’ emri 

Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Halife Hafter, sekiz aydır ele geçirmeye çalıştığı başkent Trablus’a son darbe için emir verdi. Yabancı diplomatların başkenti terk etmeye başladıkları öne sürüldü.

Trablus’a ‘son darbe’ emri 

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Hafter kendilerine karşı savaşanlara da seslenerek, silahlarını bırakanlara dokunulmayacağını söyledi.  Hafter konuşmasında, ‘Libya Ulusal Ordusu Trablus Savaşı’nda kesinlikle zafere ulaşacaktır’ dedi. 

Hafter’in açıklamasından hemen sonra Batılı diplomatların ülkenin kuzey batısındaki Janzur’da toplanmaya başladıkları öne sürüldü. Dubai merkezli El Arabiye Televizyonu, diplomatların deniz yoluyla ülkeyi terk etmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Açıklama ile birlikte Trablus’un güneyinde yoğun çatışmalar yaşanmaya başladığı belirtildi. Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa yaptığı açıklamada, “Darbeci Hafter tarafından gerçekleştirilecek her türlü saldırıyı püskürtmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Hafter daha önce de Temmuz ayında benzer bir saldırı emri vermiş, ancak Trablus’u ele geçirmeyi başaramamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X