Trabzon’da kurtarma çalışmaları sürüyor

Trabzon’da 1 kişinin hayatını kaybettiği çığ düşmesi olayının ardından, çığ altındaki 4 kişiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Trabzon’da kurtarma çalışmaları sürüyor

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, Trabzon’un Çaykara İlçesi, Kovalan mevkisinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu 5 işçinin çığ altında kaldı, olayda bir işçi hayatını kaybetti. 

Çığ altındaki 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, bölgede mahsur kalan 40 kişiyi güvenli şekilde ilçe merkezine tahliye etti. 

Ayrıca bölgeyle haberleşmenin aksaması nedeniyle bölgeye 1 mobil baz istasyonu sevk edildi.

Bölgedeki yoğun tipi ve kar yağışının çalışmaları yavaşlattığı, hava şartları elverişli olduğu takdirde Genelkurmay Başkanlığı’dan görevlendirilen helikopterlerin, arama kurtarma operasyonuna havadan destek vereceği de bildirildi. 

Operasyona, AFAD koordinasyonunda 69 kişilik ekip, 13 araçla katılıyor.

Dere yatağında çalışma

Çaykara ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Kavlatan mevkisine ulaşan Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, çığın düştüğü alanda sondalama çalışması yapıyor.

Çığın işçileri dere yatağına sürüklemiş olma ihtimalini de değerlendiren ekiplerin bir kısmı bu alana inerek arama çalışması başlattı.

Çığ altından çıkartılan işçilerden Nusret Er’in cesedi ise ilçe merkezine gönderilmek üzere ambulansa konuldu.

Olayın meydana geldiği alana arama kurtarma ekiplerinin dışında kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Kavlatan mevkisi ile ilçe merkezi ve HES inşaatının şantiyesinin bulunduğu nokta ile olay yeri arasındaki yolun açık tutulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Öte yandan, olay sırasında 8 kişinin bulunduğu belirtilen alanda 3 kişinin son anda kurtulduğu, diğer 5 kişinin çığ altında kaldığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X