Trafik terörüne durakta yakalandı! Acılı aileden anlamlı çağrı

Makas atarak ilerleyen magandanın ailesi, trafik terörünün son bulmasını ve hayattan kopardığı Begüm’ün acılı herkesin organ bağışı yapmasını istedi.

Trafik terörüne durakta yakalandı! Acılı aileden anlamlı çağrı

İstanbul Sefaköy’de 21 Temmuz Pazar akşamı yaşanan üzücü olayda, makas atarak ilerleyen iki otomobil önce çarpıştı, ardından otobüs durağında bekleyenlerin arasına daldı. Feci kazada 8 kişi yaralanırken, durumu ağır olan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kartal kurtarılamamıştı.

Bursalı ailenin tek evladı olan Begüm’ün, 23 Temmuz Salı günü beyin ölümü gerçekleşti. Büyük bir yıkım yaşayan Haluk-Melek Kartal çifti, kızlarının organlarını bağışladı. Begüm hayata gözlerini yumdu ama, sonsuzluğa giderken 4 kişiyi de hayata bağladı

‘BEGÜM BÖYLE İSTERDİ’

Begüm’ün organlarını bağışlamaya nasıl karar verdiklerini anlatan baba Haluk Kartal, ‘Önceliğimiz Begüm’ün hayata tutunmasıydı. Bunun için tüm hekimlerimiz elinden geleni yaptı. Sürecin sonunda doktorlar bize durumu ifade ettiklerinde, biz kendilerinden birkaç dakika müsaade istedik. Organlarını bağışladık. Begüm çok paylaşımcı biriydi. Böyle bir şeyi arzu edeceğini düşündük. Doktorlar bize söylemeden bu kararı verdik ve daha sonra kızımız ile vedalaştık’ dedi.

“İNSANLAR DAHA ÇOK ORGAN BAĞIŞLASIN”

Güzeller güzeli Begüm, Haluk- Melek Kartal çiftinin tek evlatlarıydı. ‘Trafik teröristi’ bir sürücü, kızlarını aldı ellerinden. Acılı çift, Begüm’ün organlarının bağışlanmasıyla teselli bulduklarını söylüyor. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağıran Kartal çifti, ‘Bizim bu saatten sonra en büyük arzumuz trafik kazalarının azalmasıdır. Bunun azalması sağlayacak olanlar da insanlar’ dedi.

TUTUKLANDI

Bu arada, cinayet gibi kazanın ardından kayıplara karışan ‘trafik canavarı’ sürücü ise yakalandı. Begüm’ü hayatının baharında yaşamından koparıp alan maganda sürücü, sorgusu tamamlandıktan sonra Adliye’ye sevk edildi ve tutuklandı.

SÜRÜCÜ ALKOLLÜYMÜŞ

Begüm’ü ölüme götüren sürücü Fatih S., 142 promil alkollü çıktı. Ayrıca, ‘Uyuşturucu kullanmak’, ‘Evden hırsızlık’ ve ‘Cinsel taciz’den Polis’te kaydı olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X