Trafik yenilenen kavşaklarla rahatlayacak

Trafik birçok büyük şehir gibi Bursa’nın da önde gelen sorunları arasında yer alıyor. Yoğunluktan kaynaklanan trafik sıkışıklığının en çok yaşandığı noktalar ise özellikle büyük kavşaklar.

Trafik yenilenen kavşaklarla rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş’ın Başkan olmasının ardından bu soruna özel önem veriyor.

Aktaş başkanlığında düzenlenen son toplantıda trafik sorunu çözmek hedefiyle bazı önemli kavşaklarla ilgili yeni kararlar alındı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde bu kararların içeriğini ve hangi kavşakları kapsadığını aktarıyor.

5,5 saatlik toplantıda kavşaklar ele alındı, Yüksek İhtisas projesi değişti

Toplantı… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında sabah saat 07.00’de başladı, 12.30 gibi de sona erdi. Öncekilerde olduğu gibi, haftalık koordinasyon toplantısında önce son hafta yapılan her şey ele alındı. Sonra da yapılacaklar masaya yatırıldı.

Doğal olarak…

Son yıllarda Bursa’nın en önemli sorunu olan ulaşım toplantının birinci gündem maddesi oldu.

Bu kapsamda…

Kentin kavşakları her yönüyle incelendi. Tıkanan yerlerin yanı sıra müdahale edilen kavşaklarla, müdahale bekleyen kavşaklar tek tek ele alındı.

Ortaya da…

“Problemli 2 büyük kavşak” çıktı. Bunlardan Ankara Yolu’nda Yüksek İhtisas Hastanesi önündekine öncelik verildi.

Güneyinde Ertuğrulgazi’ye çıkan Prof. Dr. Fethi Tezok Caddesi ile, kuzey yönünde Yakın Çevre Yolu’na bağlanan 11 Eylül Bulvarı’nın Ankara Yolu’ndaki kesişme noktasında yaşanan tıkanıklık için tüm alternatif projeler ortaya kondu ve uzun uzun “Hangi proje sorunu çözer” tartışması yapıldı.

Sonucu da Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş açıkladı.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X