Trafikte zorla cam silene ‘gasp’tan işlem yapılacak

Kayseri’de trafikteki araçlardan para isteyen ve bu konuda zorluk çıkaranlar hakkında artık “gasp” suçundan işlem yapılacağı bildirildi.

Trafikte zorla cam silene ‘gasp’tan işlem yapılacak

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Dilencilik Eylem Planı” çerçevesinde, son 2 haftada zorla dilendirilen 5 çocuğun ailelerinden alınarak çocuk esirgeme yurtlarına teslim edildiğini ve aileler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Cami önlerinde, cadde ve sokaklarda, kavşaklarda merhamet istismarcılığı yapanlara karşı mücadelede kararlılık vurgusu yapan Kulular, aldıkları ilginç bir kararı da paylaşarak, şöyle konuştu: “Özellikle kadın sürücülerimiz tarafından gelen şikayetler doğrultusunda yeni bir uygulama başlatıyoruz.

Kavşaklarda, trafik ışıklarında, park halindeki veya beklemedeki araçların camlarını, sürücülerin istememesine karşı silmeye kalkışan veya silen, zorla para isteyen, sürücüleri hakaret ve küfür ederek tacizde bulunan, zorla para isteyip araçların hareketine mani olanlar hakkında da gasptan adli işlem yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yaptığımız görüşme sonrası, bu şekilde hareket eden kişilerin organize halde çalıştıklarını, kavşak ve ışıkları paylaştıklarını belirledik. Buna izin vermeyeceğiz.”

Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, kent güvenliği konusunda 460 yeni kamera ile Kayseri merkezinde kör nokta kalmayacağını, bunun da suçların önlenmesinde önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X