Trump, Abe’yi tehdit etmiş 

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen haftaki G7 zirvesi sırasında Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi ’25 milyon Meksikalıyı Japonya’ya göndermekle’ tehdit ettiğiöne sürüldü.

Trump, Abe’yi tehdit etmiş 

Wall Street Journal’in (WSJ) zirveye katılan Avrupalı yetkililere dayandırdığı habere göre, göçün Avrupa için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Trump Abe’ye dönerek ‘Şinzo, senin böyle bir sorunun yok ama ben sana 25 milyon Meksikalıyı gönderebilirim ve sen de çok kısa sürede işinden olursun’ dedi. Avrupalı yetkiliye göre bu sözler salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

‘TÜM TERÖRİSTLER PARİS’TE’

Aynı kaynak ardından İran ve terörizm konularının ele alındığı sırada Trump’ın bu kez de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedefe aldığını ve ona ‘Emmanuel sen bunu bilmelisin çünkü tüm teröristler Paris’te’ dediğini öne sürdü.

JUNCKER ACIMASIZ KATİL

Trump’ın Avrupa Komisyonu Başkanı  Jean-Claude Juncker için de AB’nin ABD’li teknoloji şirketlerine yönelik tekel kurulmasını önleme  ve gümrük cezaları nedeniyle de Avrupa Komisyonu Başkanı  Jean-Claude Juncker için ‘acımasız katil’ dediği iddia edildi.

Trump G7 ortak deklarasyonunu imzalamamış ve hem Trump hem de yardımcıları zirvenin ev sahibi Kanada Başbakanı’nı ‘ihanet ve ikiyüzlülükle’ suçlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X