Trump ‘bilgisizliğiyle’ yine olay oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenecek Dini Özgürlükleri İlerletme Konferansı öncesinde inançları nedeniyle zulme uğrayanlarla Oval Ofis’te bir araya geldi. 

Trump ‘bilgisizliğiyle’ yine olay oldu

DEAŞ’ın elinden kurtulması sonrası Iraklı Ezidi kadınların uğradığı zulmü dünyaya duyurarak Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Nadia Murad ile Trump arasında geçen diyalog ise Amerikan başkanının bilgisizliğini bir kez daha ortaya çıkardı.

Murad, annesi ve erkek kardeşlerinin DEAŞ tarafından öldürüldüğünü, 3 bin Ezidinin hala kayıp olduğunu anlattı. Murad’ın dehşet veren hikayesini dinleyen Trump ise bunun üzerine, “Ve sen Nobel Ödülü kazandın? Bu inanılmaz. Bunun sana hangi sebeple verdiler?” diye karşılık verdi.

Bu sözler üzerine duraksadığı görülen Murad, başından geçenleri tekrar etmek durumunda kaldı. Murad, “Tüm bunları yaşadıktan sora vazgeçmedim. DEAŞ’ın binlerce Ezidi kadına tecavüz ettiğini herkesin bilmesini istedim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X