Trump: Brunson’u bugün Oval Ofis’te ağırlayacağım

ABD Başkanı Trump, “Brunson’un salıverilmesi memnuniyet verici, onu bugün Oval Ofis’te ağırlayacağım” açıklamasını yaptı.

Trump: Brunson’u bugün Oval Ofis’te ağırlayacağım

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, “Rahip Brunson’un serbest bırakılması memnuniyet verici… Kendisininin yeniden aramıza dönmesinden onur duyuyoruz” dedi.

Gazetecilerin Brunson’un dönmesiyle uygulanan yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna ise, “Türkiye ile Rahip Brunson serbest bırakıldığında yaptırımlar kaldırılacak diye bir anlaşma yapmadık” dedi.

Brunson’la ilgili bir açıklama da Beyaz Saray’dan geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Brunson’un serbest bırakılması için destek veren kongre üyelerine ve diplomatlara teşekkür edildi ve “ABD rahip Brunson’un bırakılması konusunda memnun” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Türkiye ve diğer ülkelerde tutuklu bulunan ABD vatandaşları konusunda endişelerimiz sürmekte” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X