Trump katılmayacak

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturması çerçevesinde yeni tanıkların dinlenmesi planlanıyor.

Trump katılmayacak

Ancak Beyaz Saray, yarın gerçekleştirileceği belirtilen oturuma Trump’ın avukatlarının katılmayacağını duyurdu. Amerakan Başkanı Trump’ın hukuk danışmanı Pat Cipollone, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti’den Jerrold Nadler’a yazdığı bir mektupta Trump hakkında yürütülen soruşturmanın adil olmadığı ve hukuki yöntemler göz önünde bulundurulduğunda soruşturmada ağır eksiklerin bulunduğu eleştirisini dile getirdi.

Cipollone mektubunda, henüz ifade verecek tanıkların isimlerinin dahi belli olmadığı oturuma Trump’ın ekibinin katılmasını beklemenin adil olmayacağını, ayrıca Temsilciler Komisyonu’nun bu ifadeler sonrasında ABD Başkanı’na adil davranıp davranmayacağının da belirsiz olduğunu kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nadler oturuma Başkan Trump’ın ya da kendisini temsil edecek avukatların katılması gerektiği çağrısında bulunmuştu.
Öte yandan dün İngiltere’de başlayan NATO Liderler Toplantısı’nda bulnana Trump’ın da söz konusu oturuma katılması beklenmiyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X