Trump oğlunun Rus avukatla görüştüğünü kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, oğlunun 2016 yılı haziran ayında ‘bir rakiple ilgili bilgi almak’ için Rus bir avukatla görüştüğünü kabul etti.

Trump oğlunun Rus avukatla görüştüğünü kabul etti

ABD Başkanı, medyada yayımlanan haberler üzerine Twitter’da yaptığı paylaşımında, bilgisi dahilindeki görüşmenin bir rakiple ilgili bilgi almak için yapılan meşru ve siyasete uygun bir toplantı olduğunu belirtti.

Haberde, Trump’ın, oğlu Donald Trump Jr’ın 9 Haziran 2016 tarihinde Kremlin ile bağlantılı avukat Natalia Veselnitskaya ile görüşmesi nedeniyle yasal açıdan sorun yaşayabileceğinden endişe ettiği ileri sürülmüştü.

Donald Trump Jr, bu görüşmeyle ilgili önce Veselnitskaya ile daha çok Amerikalıların Rus çocukları evlat edinmesine yönelik askıya alınan program hakkında konuştuklarını açıklamıştı.

Oğul Trump, daha sonra Demokrat aday Hillary Clinton’a zarar verecek bilgi verileceği önerisi üzerine görüşmeyi kabul ettiğini belirtmiş, görüşme öncesindeki e-posta yazışmalarını paylaşmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X