Trump sözde ‘Ortadoğu planı’nı açıkladı

ABD Başkanı Trump, sözde Ortadoğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini açıkladı.

Trump sözde ‘Ortadoğu planı’nı açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, sözde Ortadoğu barış planını açıklarken, Kudüs’ün İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini ve planın Filistinliler için son şans olduğunu ifade etti.

Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı Ortadoğu barış planını kamuoyuna açıkladı.

Sözde barış planının 80 sayfa olduğunu belirten Trump, planın hem İsrail hem de Filistin tarafı için çok değerli maddeler içerdiğini savundu.

Trump, konuşmasının başında, sözde Ortadoğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini duyurdu.

Donald Trump, planının, Filistin’e başkenti Doğu Kudüs’te olan bağımsız bir devlet öngördüğünü ifade etti ancak söz konusu başkentin neresi olacağı konusunda detaya girmedi.

Sözde Ortadoğu barış planına göre, Trump, Filistin’e, bağımsız bir devlet olabilmesinde gerekli koşulları yerine getirebilmesi için 4 yıllık bir süre öngördüklerini belirtti.

Trump ayrıca, sözde Ortadoğu barış planının bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için “son şans” olduğunu söyledi.

Netanyahu: İsrail, Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD’nin sözde Ortadoğu barış planı kapsamında (Batı Şeria’daki Yahudi) yerleşim yerlerini İsrail toprağı olarak tanıyacağını açıkladı.

Netanyahu, Trump’ın planına göre İsrail’in, Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdüreceğini açıkladı.

Sözde barış planına göre Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı olmayacak
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD’nin planına göre Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkının olmayacağını açıkladı.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X