Trump: Teşekkürler Erdoğan milyonlarca hayat kurtulacak

ABD Başkanı Donald Trump, “Türkiye’den iyi haber” açıklaması yaptı. Trump, “Teşekkürler Erdoğan milyonlarca hayat kurtulacak” dedi.

Trump: Teşekkürler Erdoğan milyonlarca hayat kurtulacak

ABD Başkanı Donald Trump mesajında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun birazdan açıklama yapacağını da belirtti. 

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Trump, “Türkiye’nin yıllardır o bölgede meşru güvenlik endişeleri vardı. ABD adına Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Yaptırımları uygulamak zorunda kalmadığımız için memnunum” dedi.

ABD Başkanı Trump açıklamasında şunları belirtti: “5 günlük ateşkes süresince Kürtler güvenli bölgeden çekilecek. Tutuklu DAEŞ’lileri yakından takip edeceğiz. Kontrol altında tutulacaklar. Askerlerimizin eve dönmesini sağlayacağız. ABD ve Türkiye için harika bir gün. Dostum Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Çetin bir adam ve harika bir lider. Türkiye doğru olanı yaptı. Erdoğan’a büyük saygım var. Bu anlaşmanın üç gün önce yapılması imkansızdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan çok zeki bir adam halkının güvenliğini istiyor. Erdoğan gerçek bir lider, birçokları bu kararı veremezdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X