Trump, yine ortalığı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde gaf üzerine gaf yapmaya devam ediyor. Trump, İngiltere’nin iç işlerine karışmakla suçlanmasına neden olan söyleşiye ‘yalan haber’ dedi.

Trump, yine ortalığı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde savunma harcamaları nedeniyle kriz çıkarmasının ardından gittiği İngiltere’de de hızını alamadı. İngiliz gazetesi The Sun’a verdiği röportajda İngiltere Başbakanı Theresa May’in Avrupa Birliği ile Brexit müzakerelerini yerin dibine sokarken, geçen hafta istifa eden eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ın da ‘harika bir başbakan olacağını’ söyledi.

İngiltere Başbakanı’nın Brexit planının halkın referandumda onayladığı Brexit’ten çok farklı olduğunu savunan Trump, ”May’e Brexit anlaşmasını nasıl yapacağını söyledim, ama kabul etmedi, beni dinlemedi. Bu onun bileceği bir şey, farklı bir yoldan gitmek istedi” diye konuştu.

Londra’da suçun arttığını ve bunun göçten kaynaklandığını savunan ABD Başkanı, bunu sorumlusunun da ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadiq Khan olduğunu belirtti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İngiliz hükümetinin üniversitelerden sorumlu bakan yardımcısı Sam Gyimah, Trump’ın May’e karşı tavrına, ‘Görgüyü, terbiyeyi nerede bıraktınız Sayın Başkan?”diyerek tepki gösterdi. İktidardaki Muhafazakar Parti milletvekillerinin çoğu da Trump’ın Londra’ya May’e hakaret etmek, kadın başbakanı aşağılamak kararlılığıyla geldiği görüşünde birleşti.

‘BUNLAR YALAN HABER’

Ancak Amerikan Başkanı dün öğleden sonra, May ile düzenlediği ortak basın toplantısında İngiliz gazetesi The Sun’a verdiği ve ülkede tepki çeken söyleşinin ‘yalan haber’ olduğunu iddia etti.Trump, ortak basın toplantısında “Bu harika kadın fantastik bir iş, harika bir iş yapıyor.

Ne yazık ki bugün yayımlanan bir haber vardı; genel olarak iyiydi ama başbakanla ilgili söylediklerime yer vermedi ve mükemmel bir şey söylemişti. Buna yalan haber denir” ifadelerini kullandı. Trump, May’in Avrupa Birliği’nden çıkış (Brexit) stratejisini eleştirmediğini de söyledi. Trump, May’den özür dilemek istediğini ama onun “Boşver basın işte” dediğini belirtti.

DEV PROTESTOLAR

Bu arada Trump’ın NATO zirvesinden sonra geldiği İngiltere ayakta. Londra’da ağırlanmayan Trump için başkentte dev gösteriler var.Çoğunluğu kadınlardan oluşan gösteriler, ABD Başkanı’na karşı Londra sokaklarında yürüdü

. Altı bezli ‘Bebek Trump’ balonu, dün Parlamento meydanından yüzlerce göstericinin katılımıyla gökyüzüne bırakıldı. Elinde cep telefonu tutan altı metrelik dev balon, Londra semalarında süzülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X