Trump’a 2020 seçimlerinde Cumhuriyetçi rakip

Cumhuriyetçi eski Kongre üyesi Walsh, 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiden başkan adayı olabilmek için Trump’a rakip oluyor.

Trump’a 2020 seçimlerinde Cumhuriyetçi rakip

ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken Cumhuriyetçilerden ikinci isim de mevcut Başkan Donald Trump’la yarışa giriyor.

2010 yılında Illinois eyaletinden Temsilciler Meclisine giren ancak 2 yıl sonraki seçimlerde aynı başarıyı gösteremeyen eski Kongre üyesi Joe Walsh, Cumhuriyetçi Partiden aday adaylığını ABC kanalında katıldığı programda açıkladı.

Trump’ı “yalancı”, “bağnaz” ve “beceriksiz” olmakla suçlayan Walsh, kampanya sloganının “Cesur ol” olacağını belirtti.

Analistler şans vermiyor

Siyasi analistler ise ülke genelinde Cumhuriyetçi seçmenler arasındaki desteği yüzde 80’lere ulaşan Trump karşısında Walsh’ın herhangi bir şansının olmayacağını belirtiyor.

Nisan ayında da eski Massachusetts Valisi Bill Weld Cumhuriyetçi Parti içinde Trump’a karşı aday adaylığını açıklamış ancak çok az destek görmüştü.

Öte yandan Demokratlarda Trump’ın karşısına çıkması muhtemel 20 aday arasında devam eden adaylık yarışında eski Başkan Yardımcısı Joe Biden anketlerde önde gözüküyor.

ABD’de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020’de yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X