Trump’a karşı kitle gösterileri

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen aileleri çocuklarından ayıran uygulamasına tepki için düzenlenen protestolar devam ediyor. 

Trump’a karşı kitle gösterileri

ABD’nin 50 eyaletinde dün ‘Aileler birbirine aittir” sloganı ile yüz binlerce kişinin katılacağı gösteriler düzenlendi. Los Angeles ve New York gibi göçmen dostu kentlerden Appalachia ve Wyoming gibi muhafazakar şehirlere kadar protesto gösterisi düzenlendi. 

Trump’ın göçmen ailelerin ayrılmasına yol açan siyasetini protesto için başkent Washington’da Perşembe günü Senato Binası’nın önünde düzenlenen oturma eyleminde de aralarında ünlü aktris Susan Sarandon’ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişi gözaltına alınmıştı. Sarandon gözaltına alındığını Twitter üzerinden ‘Gözaltına alındım. Güçlü kalın. Mücadeleye devam. #KadınlarBaşkaldırıyor” ifadesiyle duyurmuştu.

Polis yetkilileri, oturma eylemi yapan 575 kişinin izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alındığını, olay yerinde gereken işlemlerin yapılmasının ardından serbest bırakıldıklarını açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X